Справа Полякова: що може змінити перебіг процесу

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Гучних справ з яскравими обвинуваченнями й затриманнями ми бачили багато, а ось про подальші процеси сказати складно. Справа Полякова – одна з таких, що зависли на процесуальній стадії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, оцінюючи ситуацію зі справою Полякова та зміною звинувачень.

«Річ у тім, що наразі все впирається в Процесуальний кодекс. За нинішнього законодавства кваліфіковані адвокати практично завжди будуть переможцями над стороною обвинувачення. Причина в недосконалості кримінального законодавства. Є неоднозначні положення, які дозволяють загальмувати процес і взагалі змінити його перебіг», – констатував Воля.

Безумовно, буде важливо, ким Поляков проходитиме надалі в судовому процесі, додав експерт.

«Якщо обвинувачення надасть докази, які не зможе спростувати сторона захисту, тоді справа матиме результат. Але не слід виключати, що таких доказів не буде й адвокати Полякова відіб’ють усі претензії до нього. Тоді дійсно всі обвинувачення з нардепа можуть зняти», – зазначив політолог.

При цьому експерт припустив, що в справі Полякова може ще багато разів усе змінитися.

«Може бути ще багато нюансів у процесі. Крім того, не все, що думає Поляков, варто сприймати всерйоз», – резюмував Володимир Воля.

Як відомо, народний депутат Максим Поляков заявив, що його більше не звинувачують у хабарництві. Згодом у САП уточнили, що зняли звинувачення у вимаганні хабара, але звинувачення в його отриманні залишилося.

Аналітики «Слова і Діла» зафіксували 43 обіцянки нардепа Максима Полякова. Загальний показник рівня його відповідальності – 49%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: