Порошенко запросив японців із миротворчою місією на Донбас

Читать на русском
Президент Петро Порошенко розраховує на підтримку Японією ведення миротворчого контингенту ООН в окремі райони Донецької і Луганської областей.

Президент Петро Порошенко розраховує на підтримку Японією ведення миротворчого контингенту ООН в окремі райони Донецької і Луганської областей.

Про це він заявив на відкритті виставки японського мистецтва в Києві в середу, пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Мир, можливо, буде привнесений, зокрема, за допомогою миротворців - блакитних касок за мандатом Ради безпеки ООН. І це рішення - якщо і коли воно буде ухвалено - також буде ухвалено за допомогою наших японських партнерів», - сказав Порошенко.

Миротворці на Донбасі: скільки часу лишилося у ПутінаНещодавні події показали, що США дотискатимуть Росію шляхом запровадження санкцій, а можливість передачі нашій країні так званої летальної зброї поки розглядається як запасний варіант.

За його словами, Японія є справжнім другом України і важливим стратегічним партнером.

«У 2014 році з перших хвилин анексії Криму РФ ми відразу ж відчули надійне плече друга. Японська тверда політика невизнання незаконної анексії Криму, агресії РФ на сході нашої країни, співавторство та підтримка резолюції Генасамблеї ООН, чітка і послідовна політика санкцій», - сказав президент.

Він подякував Японії за всебічну підтримку Японією України.

Як відомо, турецька влада підтримує заявку України на розміщення миротворчого контингенту ООН в Донецькій і Луганській областях.

Раніше Чалий обговорив з Волкером миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: