Справа Сущенка: українця залишили під вартою

Читать на русском
Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту незаконно утримуваного в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Московський міський суд сьогодні, 10 листопада, відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту незаконно утримуваного в РФ українського

Суд у Москві розгляне скаргу щодо арешту СущенкаСьогодні Московський міський суд розгляне апеляційну скаргу на рішення про продовження арешту затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.
журналіста Романа Сущенка.

Як інформує «Слово і Діло», про це адвокат Марк Фейгін написав у Тwitter.

«Скарга відхилена. Сущенка залишили під вартою», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, сьогодні московський міський суд мав розглянути апеляцію захисту на продовження терміну арешту незаконно утримуваного в РФ журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Нагадаємо, 20 жовтня стало відомо, що Росія завершила слідство в справі Сущенка, яка складається з 10 томів.

25 вересня Московський міський суд, розглянувши клопотання слідчих ФСБ, продовжив арешт Сущенка ще на два місяці.

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення.

Як відомо, Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватним візитом. 7 жовтня йому висунули звинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є працівником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: