Шахрайство з криптовалютою: ГПУ обрала запобіжний захід

Читать на русском
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру особам, які заволоділи коштами інвесторів під виглядом просування проекту по запровадженню криптовалюти в Україні.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру особам, які заволоділи коштами інвесторів під виглядом просування проекту по запровадженню криптовалюти в Україні.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

«Встановлено, що громадяни України, діючи за попередньою змовою, групою осіб організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, на увазі впровадження криптовалюта», - йдеться в повідомленні.

Легалізація криптовалюти в Україні: чи потрібно визнавати біткойн і що це дастьДовкола статусу біткойна тривалий час точаться різні дискусії. Зараз у ВР хочуть узаконити криптовалюту. Докладніше в ситуації розбиралися разом з експертами.

Організатору злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Прокуратура буде звертатися до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєний кримінальний злочин зазначеним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

ГПУ нагадує, що незаконна шахрайська схема з ніби-то впровадження криптовалюти була викрита в серпні поточного року.

Українці за попередньою змовою з громадянином Індії організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою. Ними був штучно створений комерційний проект по заппровадженню в Україні криптовалюти у вигляді SwisCoin.

Зловмисники, з метою залучення інвесторів, розміщували в інтернеті неправдиву інформацію про отримання надприбутків у разі передачі їм готівки при покупці SwisCoin. Насправді, отримана готівка присвоювалася зловмисниками і розподілялися між членами злочинного угруповання.

Нагадаємо, курс біткоіну побив новий рекорд.

Раніше в МВФ розповіли, чи вважають криптовалюту загрозою для банків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: