Папа Франциск омиє і поцілує ноги екс-мафіозі

Читать на русском
В ході обряду Папа Франциск омиє, висушить і поцілує ноги кільком ув'язненим колишнім членам мафії, що розкаялися у своїх злочинах.
обряд омивання ніг

У в'язниці міста Пальяно (провінція Фрозіноне) Папа Римський Франциск проведе традиційний обряд омивання ніг колишнім мафіозі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на італійські ЗМІ, пише «Слово і Діло».

В ході обряду Папа Франциск омиє, висушить і поцілує ноги кільком ув'язненим колишнім членам мафії, що розкаялися у своїх злочинах.

«У всіх є право на помилку. Ми всі помилялися, так чи інакше», - сказав понтифік в інтерв'ю італійській газеті «Репуббліка».

Папа Франциск також відзначив «недостатню віру в реабілітацію та реінтеграцію (колишніх ув'язнених - ред) в суспільство» з боку громадськості.

Омивання ніг є традиційним, укоріненим у богослужбовій практиці низки християнських церков обрядом. Очоливши в 2013 році Римо-Католицьку церкву, Папа Франциск першим вирішив винести обряд омивання ніг за межі Ватикану. У 2013 році напередодні Великодня він омив ноги неповнолітнім правопорушникам у колонії, у 2014 році - престарілим та інвалідам, у 2015 році - ув'язненим у в'язниці, а в 2016 році - підопічним центру для іммігрантів.

Раніше архієпископ католицької церкви на Сицилії Мікеле Пеннизи заборонив членам мафії брати участь у Таїнстві хрещення і ставати хрещеними батьками.

Також відзначимо, що терористи угруповання «Ісламська держава» оголосили Папу Римського Франциска ворогом номер один.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: