Вінник заперечує поправку про розрив дипвідносин України з РФ

Читать на русском
Вінник не вносив до законопроекту про особливості держполітики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях поправку про розрив дипломатичних відносин з РФ.

Нардеп від фракції БПП Іван Вінник не вносив до законопроекту про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях поправку про розрив дипломатичних відносин України з РФ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Вінник розповів агентству «Інтерфакс-Україна».

Також, за словами парламентаря, він має намір запропонувати в прикінцевих положеннях законопроекту зобов'язати Кабмін привести вітчизняне законодавство у відповідність до практики міжнародного права.

«У прикінцевих положеннях я запропоную комітету звернути увагу на те, що виконавча гілка влади – Кабінет міністрів – зобов'язана буде привести наше законодавство, наші правовідносини та дипломатичні відносини з країною-агресором до практики міжнародного права і його застосування, а саме – розрив дипломатичних відносин, і, відповідно, розглянути можливість залучення якоїсь третьої сторони для здійснення окремих представницьких функцій України в РФ, яка буде визнана країною-агресором», – зазначив нардеп.

При цьому на уточнююче питання, чи подана вже відповідна поправка до другого читання законопроекту, він відповів: «Ні, я збираюся звернути на це увагу».

Нагадаємо, раніше «Комерсант» повідомив, що до законопроекту щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу, який Верховна Рада готує до другого читання, може бути внесений пункт про розрив дипломатичних відносин із Росією. За даними газети, таку поправку вніс депутат із фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: