«Марш мільйонів» у Києві: чому Саакашвілі запустить новий виток протестів

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Мітинг Саакашвілі та компанії від початку не мав особливої підтримки, а що далі, то ситуація виглядає безглуздішою. Жарт, який повторюють кілька разів, уже не смішний. Так само й у випадку з акціями політика – ефекту не буде.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла експерт-конфліктолог Тетяна Лупова, оцінюючи анонсований Саакашвілі «марш мільйонів» для оголошення «народного імпічменту» президенту.

«Картина загалом виглядає дуже убого, а таких «месій» нам точно не потрібно. Акції протесту Саакашвілі в будь-якому форматі й під різними назвами вже нікому не цікаві й підтримки не матимуть. Вже випробували різні способи, навіть блокаду бізнесу, але вкрай сумнівно, що президент від цього якось постраждав. Вони вже просто не можуть знайти ані методів, ані способів піару», – зазначив конфліктолог.

На її думку, головне, щоб як крайній захід не застосували силови методи та не виникли серйозні конфлікти.

Сплеск протестів і силовий сценарій: яка стратегія влади в конфлікті із СаакашвіліСутички мітингувальників із поліцією, постійні ультиматуми та претензії – ці явища другий тиждень поспіль завдяки акції Саакашвілі та його прихильників під ВР перебувають на політичному порядку денному. Чи можливий силовий варіант вирішення конфлікту, розповіли експерти.

«Річ у тім, що у Саакашвілі залишилося два варіанти, а реальний – узагалі один. Вихід – або їхати в Грузію, де його зустрінуть реформовані правоохоронні органи, чого він дуже боїться, або залишатися в Україні до останнього. Як результат, новий виток мітингів, що триватимуть ще якийсь час. Саакашвілі просто немає куди подітися», – пояснила вона.

Однак, за її словами, зрештою все з часом зійде нанівець, хоча ще певний час акції триватимуть.

Політолог припустила, що скоро навіть спонсори зрозуміють, що Саакашвілі не має потенціалу для серйозних масових заходів.

«Тому через деякий час його просто припинять фінансувати. Це відпрацьований матеріал. Крім того, невдовзі почнуться перші сильні холоди», – резюмувала Тетяна Лупова.

Зазначимо, марш мільйонів має відбутися 12 листопада в столиці. Вчора під стінами Ради знову зібралися мітингувальники. За словами самого Саакашвілі, для нього «вивести народ – не проблема».

За даними «Слова і Діла», політик дав 28 обіцянок, що склало 64% рівня відповідальності. Повний перелік його обіцянок – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: