Paradise Papers знайшли офшори принца Чарльза

Читать на русском
У матеріалах Paradise Papers знайшли офшори принца Чарльза. Компанія королівського герцогства Корнуолл інвестувала в офшори сотні тисяч фунтів.

Матеріали Paradise Papers показують, що компанія королівського герцогства Корнуолл, яке належить принцу Чарльзу, інвестувала в офшори сотні тисяч фунтів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише The Guardian.

За інформацією видання, компанія герцогства Корнуолл вклала гроші в офшорні фонди і бізнес-структури на Бермудських островах, однією з яких керує друг принца Чарльза Х'ю ван Катсу.

За даними документів, в підприємство ван Катсема, яке займається придбанням земельних ділянок з метою їх захисту від вирубки лісів, інвестували близько $ 100 тисяч.

У той же час компанія герцогства запевняє, що сам принц не брав участі в прийнятті рішень, пов'язаних з інвестиціями.

Нагадаємо, витік фінансових документів, що отримав назву Paradise Papers ( «Райські папери»), включає 13,4 млн документів, здебільшого належать одній провідній компанії в офшорних фінансах.

Знахідки, оприлюднені в неділю, становлять лише маленьку частину того, що ще розкриється протягом тижня.

У звіті Paradise Papers, який був опублікований Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ), говориться, що британська королева Єлизавета II інвестувала 10 млн фунтів ($ 13 млн) в офшори.

Як відомо, в матеріалах також фігурує офшор президента Петра Порошенка. Нові дані дозволили журналістам припустити, що Порошенко створив офшорну компанію для того, щоб мінімізувати податки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: