З'ясувалася доля затриманих в окупованому Криму

Читать на русском
На активіста Сейтумера Сейтумерова склали протокол про пропаганду нацистської чи екстремістської символіки.

П'ятьох кримських татар, затриманих під час обшуку 8 листопада в окупованому Криму, відпустили. На активіста Сейтумера Сейтумерова склали протокол про пропаганду нацистської чи екстремістської символіки.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Старий Крим, затримані працівники кафе й гості вийшли з відділення поліції», – йдеться в повідомленні.

Всі вони просто проживали на території активіста Алімдара Белялова, яку обшукували вранці.

Також у Бахчисараї прояснилася доля Сейтумера Сейтумерова. Як повідомляється, адвокат пройшов до будівлі. Щодо Сейтумерова склали адміністративний протокол за ч. 1 статті 20.3 КоАП РФ «Пропаганда чи публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки, схожих на нацистську атрибутику або символіку до ступеня змішування, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами».

Як відомо, вранці 8 листопада пройшли обшуки в кількох кримських татар, зокрема в Бахчисараї в Сейтумера Сейтумерова, в Старому Криму – в Алімдара (Руслана) Белялова, в Зарічному – в Ельдара Кантимирова, в Кіровському – в Екрема Абдульватова.

Із них лише Сейтумерова забрали до поліції. У Белялова та Кантимирова вилучили гаджети на експертизу. Крім того, затримали 5 працівників кафе Белялова.

Зазначимо, в окупованому Росією Криму наразі налічується 57 політичних в'язнів Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: