Рада вирішила питання з житлом для родин воїнів АТО

Читать на русском
Верховна Рада 7 листопада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців, які загинули при виконанні обов'язків військової служби, та членів їхніх сімей.

Верховна Рада 7 листопада ухвалила в цілому законопроект №4995 про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців, які загинули при виконанні обов'язків військової служби, та членів їхніх сімей.

Таке рішення з другого разу підтримали 243 народних депутати, передає «Слово і Діло».

Документ передбачає, що приміщення зберігається за тимчасово відсутнім наймачем або членами його сім'ї понад півроку в разі призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, протягом усього періоду її проходження.

Солдат, що повернувся з війни: «мирні» проблеми бійців АТО та декларативна допомога владиПолітичний експерт припустив, чим завершиться ініціатива створення міністерства у справах ветеранів АТО.

Якщо в цей період військовослужбовець отримав поранення й лікується в медустанові, потрапив у полон або визнаний безвісно відсутнім, житло «чекає», поки міський або районний військовий комісаріат поставить людину на військовий облік після звільнення з військової служби (після повернення з лікарні або полону тощо).

Крім того, проект закону передбачає, що держава забезпечує військовослужбовців житловими приміщеннями або за їхнім бажанням грошовою компенсацією за належне їм для отримання житлового приміщення на підставах, у межах норм і відповідно до вимог, встановлених Житловим кодексом Української РСР, і в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Сім'ї військовослужбовців, які брали безпосередню участь у АТО або забезпеченні її проведення, й загинули (померли) або зникли безвісти, можуть розраховувати на забезпечення житлом за кошти з держбюджету, якщо потрібно поліпшити житлові умови.

Нагадаємо, до українських заручників у РФ не пускають консулів.

Також відзначимо, що Рада хоче збільшити витрати на субсидії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: