Донецькі автомагістралі обладнають відеокамерами

Читать на русском
На підконтрольній Києву частини Донецької області реалізують програму «Безпечне місто». Під час її впровадження планують поширити відеоспостереження з вулиць міст на основні автомагістралі.

На підконтрольній Києву частині Донецької області успішно реалізують програму «Безпечне місто» та планують поширити відеоспостереження з вулиць міст на основні автомагістралі.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це написав заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін в Facebook.

6 жовтня в Маріуполі на зустрічі керівництва поліції, влада області та ключових міст, а також начальників поліції суміжних з Донецької областей говорили про безпеку.

«У містах Донецької області продовжують встановлювати надсучасні відеокамери, які не тільки фіксують ситуацію, що склалася, але і за допомогою програмного забезпечення аналізують і встановлюють особи правопорушників», - додав він.

Аброськін підкреслив, що «камерами новітні технології на службі поліції Донеччини не закінчуються».

«Це мобільний додаток «Поліція 102» для смартфонів, яке користується популярністю у молоді, а вся інформація надходить в UASC», - зазначив заступник голови Нацполіціі.

«Також це смарт-зупинка у главку в Маріуполі, яка тепер містить електронний бокс, де можна переглянути новини поліції Донецької області, записатися на прийом до керівництва поліції області, повідомити про правопорушення і виявлення проблем на дорогах міста, наприклад, де проводяться дорожні роботи», - додав він.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації ввів також підхід «безпечний дім», коли надається своєчасна і взаємної допомоги екстрених служб 101, 102 і 103.

Нагадаємо, раніше в МВС відзвітували, що запустити систему відеофіксації порушень правил дорожнього руху заважають два законодавчо неврегульовані питання і відсутність коштів на закупівлю необхідного обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: