Суд ЄС: Генпрокуратура України не змогла обгрунтувати санкції проти Портнова

Читать на русском
Суд загальної юрисдикції Європейського Союзу підтвердив юридичну необгрунтованість санкцій Євросоюзу щодо колишнього заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова.

Суд загальної юрисдикції Європейського Союзу підтвердив юридичну необґрунтованість санкцій Євросоюзу щодо колишнього заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости Украина».

Зокрема, у своєму комюніке, опублікованому у вівторок, суд визнав недостатність обвинувальної бази, наданої йому Генеральною прокуратурою України щодо Портнова.

«Суд вважає, що Союз (Європейський – Ред.) оголосив Портнова відповідальним за незаконне привласнення українських державних коштів лише на підставі листа державної прокуратури України від 3 березня 2014 року, в якому говорилося, що розслідування, яке стосувалося в тому числі Портнова, «дало можливість встановити незаконне привласнення значного обсягу державних коштів і наступне незаконне виведення цих коштів за межі України». Суд вважає, що цей лист не надає жодних подробиць ані про факти, які ставляться в провину Портнову, ані про його відповідальність щодо цього», – йдеться в документі.

Таким чином, згідно з рішенням Суду ЄС, кошти Андрія Портнова на європейських рахунках не підлягають замороженню. «Суд на цій підставі зробив висновок, що включення Портнова до списку не відповідає критеріям, необхідним для позначення осіб, кошти яких підлягають заморожуванню», – йдеться в комюніке.

Нагадаємо, Андрій Портнов виявився одним із 16 соратників Віктора Януковича, чиї імена спочатку були внесені до списку санкцій ЄС (складений 6 березня 2014 року). Але вже за рік із нього були виключені екс-керівник СБУ Олександр Якименко, радник Януковича Ігор Калінін і син Миколи Азарова Олексій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: