Переробка сміття в Хмельницькому: три роки депутатства Мельника позаду, а заводу все немає

Читать на русском
Депутат перед виборами пообіцяв жителям Хмельницького сприяти будівництву сміттєпереробного заводу, але поки результату не видно.
Сергій МельникФото з відкритих джерел

Народний депутат Сергій Мельник, всупереч обіцянці, вже три роки не може вплинути на проект зі створення в Хмельницькому сміттєпереробного підприємства.

Про цю його обіцянку, зафіксовану напередодні парламентських виборів 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

Її він дав, будучи кандидатом від мажоритарного округу №187 у Хмельницькому.

У листопаді 2015 року журналісти «Слова і Діла» особисто перевіряли, як іде процес, і з'ясували, що будівництво заводу не було розпочате. Ба більше, якщо вірити місцевим ЗМІ, питання не може зрушити з мертвої точки з бюрократичної причини: в 2008 році мерія Хмельницького підписала договір із ТОВ «Еко Баланс Сервіс Хмельницький», яке мало вкласти близько 30 мільйонів гривень у запуск лінії із сортування сміття, але свої зобов'язання не виконало.

Розірвати контракт із недобросовісним підприємцем у міської влади не вийшло, оскільки Вищий госпсуд України у 2011 році визнав, що місто також не виконало певні зобов'язання перед ТОВ, змусивши таким чином Хмельницький чекати 2023 року, коли, врешті-решт, завершиться термін дії контракту.

Яка роль у боротьбі за реалізацію проекту депутата Мельника й чи бере він якимось чином участь у ньому, наразі незрозуміло. Саме тому поки що ця обіцянка залишається зі статусом «у процесі виконання».

Загалом у досьє народного депутата на «Слові і Ділі» 95 обіцянок, із них він виконав 54. У рейтингу відповідальності парламенту він на досить високому 32-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: