Київська влада планує збудувати на місці сміттєзвалища гірськолижний комплекс

Читать на русском
На ділянці 100 га планують облаштувати вхідну групу з кафе, спортивний центр із басейном, технічну водойму для тренувань із вейкбордингу, магазин і спортивну інфраструктуру.

Департамент економіки та інвестицій КМДА готує інвестиційний конкурс для будівництва гірськолижного комплексу на місці колишнього сміттєзвалища в Києві.

Про це повідомляє сайт Київської міської адміністрації, передає «Слово і Діло».

«Розпочаті підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Будівництво гірськолижного комплексу з об’єктами розважально-рекреаційного призначення для активного всесезонного відпочинку «Пирогове» в Голосіївському районі», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, вивчається можливість такого будівництва на колишньому полігоні твердих побутових відходів №1.

На земельній ділянці орієнтовною площею 100 га планують облаштувати вхідну групу з кафе, спортивний центр із басейном, технічну водойму для тренувань із вейкбордингу, магазин і спортивну інфраструктуру, а також готельно-ресторанний комплекс, мотузковий парк, інформаційні хаби, ресторан та допоміжні приміщення для спортсменів, кінно-спортивний заклад, спортивні майданчики для гри в мініфутбол.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що до кінця 2017 року в Києві буде встановлено 300 підземних сміттєвих баківСказано 7 липня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, в планах – звести відкритий майданчик, який взимку використовуватимуть як зону викату лижників і сноубордистів, для проведення масових спортивно-культурних заходів, а влітку – для розміщення рамп для роллерів і скейтбордистів, батутів, збірно-розбірних атракціонів.

Орієнтовний обсяг інвестицій – 12,3 мільйона євро.

Нагадаємо, за версією The Economist, Київ потрапив до десятки найменш комфортних міст для життя.

Також відзначимо, що Львівська влада визначилася із сумою для початку будівництва сміттєпереробного заводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: