ГПУ закрила справу про можливе ухилення від податків Хомутинніком

Читать на русском
Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків депутатом ВР Хомутинніком. Підстав для повідомлення йому про підозру слідчі не виявили.

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків депутатом Верховної Ради від групи «Партія «Відродження» Віталієм Хомутинніком.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це розповів керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк, пишуть Українські новини».

«Це кримінальне провадження дійсно було закрите наприкінці минулого тижня. Ми проводили слідчі дії й злочину не встановили», – сказав Гуцуляк.

За його словами, Генпрокуратурі були надані всі документи, що підтверджують надходження коштів і погашення зобов'язань перед бюджетом з боку Хомутинніка. Таким чином, підстав для повідомлення йому про підозру слідчі не виявили.

Як відомо, 5 вересня голова депутатської групи «Відродження» Віталій Хомутиннік заявив про рішення залишити посаду керівника групи на перiод розслідування Генеральної прокуратури України та перевірки Державної фіскальної служби його декларацій.

ГПУ розслідувала можливе ухилення від сплати податків Хомутинніком.

{embe

Згідно з матеріалами клопотання, нардеп задекларував у 2015 році 32,7 млн грн, 570 тис. дол. і 850 тис. євро готівки. Крім того, депутат задекларував 88 об'єктів цінного рухомого майна.

Суд задовольнив клопотання прокурора й призначив позапланову документальну перевірку депутата з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 до 2016 року.

Сам Хомутиннік запевняв, що не ухилявся від сплати податків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: