У Саудівській Аравії вперше запроваджують податки

Читать на русском
У Саудівській Аравії затвердили податок на додану вартість в спробі скоротити дефіцит бюджету.

Уряд Саудівської Аравії затвердив податок на додану вартість в спробі скоротити дефіцит бюджету, який викликаний зниженням цін на нафту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Гордон».

Рішення про введення податку було прийнято країнами Перської затоки ще в червні 2016 року і погоджено з Міжнародним валютним фондом.

Саудівська Аравія, ОАЕ, Кувейт, Катар, Бахрейн і Оман домовилися ввести ПДВ з 2018 року: 5-відсотковий збір буде застосовуватися до ряду товарів, серед яких - тютюнові вироби, безалкогольні та енергетичні напої.

The Guardian зазначає, що це буде перший податок в Саудівській Аравії, яка є найбільшим в світі експортером нафти і найбільшою економікою в Арабському регіоні.

Вартість нафти в 2014-2015 роках впала більш ніж в два рази і зараз торгується на рівні $ 55 за барель. Заради підвищення цін Організація країн - експортерів нафти домовилася скоротити видобуток, однак істотного впливу на вартість сировини це поки не зробило.

Нагадаємо, ціни на нафту знизилися на тлі планів Саудівської Аравії відмовитися від продовження угоди по скороченню видобутку з липня 2017.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: