Бойовики хочуть, щоб Ахметов платив їм податки

Читать на русском
Бойовики готові націоналізувати підприємства олігарха Ріната Ахметова. Про це заявив голова терористичної організації ЛНР Ігор Плотницкий.
Ігор Плотницький

Бойовики готові «націоналізувати» підприємства олігарха Ріната Ахметова.

Про це заявив ватажок терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницкий, про що йдеться на сайті бойовиків, повідомляє «Слово і Діло».

Повідомляється, що так званий «парламент ЛНР» у п'ятницю «розглянув та ухвалив у першому читанні проект про внесення змін до закону «Про податкову систему». Згідно із «законопроектом», всі підприємства, що працюють в ОРЛО, але не зареєстровані в «ЛНР», будуть «націоналізовані».

«Норми цього проекту закону поширюються лише на тих юридичних осіб-нерезидентів, фізичних осіб-підприємців-нерезидентів, які здійснюють свою господарську та підприємницьку діяльність на території республіки. А саме він стосується публічного акціонерного товариства «Алчевський металургійний комбінат», включаючи ПАТ «Алчевськкокс», ТОВ ДТЕК «Свердловантрацит», ТОВ ДТЕК «Ровенькиантрацит», ПАТ «Краснодонвугілля», ПрАТ «Аквасервіс», ПрАТ «Екоенергія», Вітряний парк Краснодонський, Вітряний парк Лутугинський», – йдеться в коментарі Плотницького.

У повідомленні також вказується, що бойовики не будуть миритися з підприємствами, «які не визнають республіку».

Ахметов хоче продати вугільні шахти в РосіїНайбільший енергетичний холдинг України ДТЕК звернувся до власників своїх єврооблігацій на суму $910 млн із погашенням у 2018 році дозволити продаж частини своїх неосновних активів у Російській Федерації.

Плотницький заявив, що підприємства мають перереєструватися до 31 березня 2017 року, інакше їх «націоналізують».

«Нерезиденти зобов'язані до 31.03.2017 укласти договір із податковими агентами Луганської Народної Республіки, який передбачає сплату до бюджету республіки податків, зборів та інших обов'язкових платежів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно СБУ відкрила справу щодо постачання рацій бойовикам у вантажівках фонду Ахметова. Зазначимо, що в червні минулого року Ахметову заборонили в'їзд на територію «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: