Звання Героя України присвоєно 45 військовим – Порошенко

Читать на русском
В Україні статус учасника бойових дій отримали понад 300 тис. бійців АТО, державні нагороди отримали понад 16,7 військових, звання Героя України - 45.

В Україні статус учасника бойових дій отримали понад 300 тис. бійців АТО, державні нагороди отримали понад 16,7 військових, звання Героя України - 45.

Про це під час церемонії вручення державних нагород українським військовослужбовцям 13 жовтня заявив президент Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Більше 300 тис. українських вояків пройшли горнило війни і заслужено, як безпосередньо учасники бойових дій, учасники оборони України від агрессорші-Росії отримали статус учасника бойових дій», - зазначив він.

За його словами, більше 16 тис. 700 військовослужбовців удостоєні державних нагород. «На жаль, 2 тис. 700 з них - посмертно. Звання Героя України присвоєно 45 українським лицарям, з яких 27 - посмертно», - підкреслив президент.

Як повідомлялося, в Києві хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників України.

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні відзначають День захисника з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, а також сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві. Згідно з указом президента від 5 березня 2015 року цей день офіційно визначено святковим і неробочим.

В цей день також відзначають і церковне свято Покрова Пресвятої Богородиці.

Раніше черновецький міськрада закликала повернути звання «Герой України» лідерам ОУН-УПА.

Нагадаємо, в Києві пошкодили меморіальну дошку герою Небесної Сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: