Порошенко нагородив нацгвардійця за допомогу постраждалим від вибуху на День Незалежності

Читать на русском
Президент Петро Порошенко нагородив медаллю «За врятоване життя» капітана Нацгвардії Сергія Добровольського, який разом зі своїм підрозділом надав першу допомогу постраждалим від вибуху біля Кабміну 24 серпня.
фото: прес-служба президента

Президент Петро Порошенко нагородив медаллю «За врятоване життя» капітана Нацгвардії Сергія Добровольського, який разом зі своїм підрозділом надав першу допомогу постраждалим від вибуху біля Кабміну 24 серпня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Я вчора був приємно вражений вашими професійними діями під час злочину, який негідники, злочинці скоїли проти родини Героя України. Ви не розгубилися, взяли ситуацію під контроль та надали першу необхідну допомогу. І на моє тверде переконання саме так має діяти український воїн», – зазначив Порошенко.

У свою чергу Добровольський розповів президенту подробиці перших хвилин після події.

«Проїжджаючи Кабінет Міністрів ми побачили, що з правого боку вулиці на пагорбі пролунав вибух. На наших очах, метрів на 15-20 попереду. Після вибуху жінка та чоловік впали», – сказав нацгвардієць.

Добровольський зупинив автобус і разом з лейтенантом В. Ніконов підбіг до постраждалих, і віддав наказ ще 7 нацгвардейцам оточити місце події. Також на місце викликали карету швидкої допомоги і патрульних поліції.

Також Порошенко звернувся до командування частини 3030 з проханням заохотити бійців Нацгвардії, які працювали на місці події.

«Я дуже дякую за те, що в рішучі моменти, в небезпеку ти не розгубився, а проявив найкращі якості. Вітаю з Днем незалежності, з 26-ю річницею, і з високою державною нагородою, як на мене – однією з найбільш християнських і найбільш почесних – медаллю «За врятоване життя». Біблія каже, що якщо врятував хоча б одне життя, значить задля цього треба було жити», – додав Порошенко.

Нагадаємо, 25 серпня Герой України Валерій Чибінеєв, чиї родичі і друг постраждали під час вибуху, розповів про їх стан і заявив, що не вважає, що його близькі були ціллю.

24 серпня справі про вибух на Грушевського поліція відкрила провадження за статтею «замах на умисне вбивство».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: