Вбивство депутата в Сєверодонецьку: поліція повідомила деталі

Читать на русском
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства голови фракції БПП Сєвєродонецької міської ради, радника мера Сергія Самарського. Головна версія вбивства – політичні мотиви.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства голови фракції БПП Сєверодонецької міської ради, радника мера Сергія Самарського.

Про це повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна» речниця ГУ Нацполіції в Луганській області Тетяна Погукай, передає «Слово і Діло».

Вона зауважила, що сьогодні о пів на першу годину ночі знайшли тіло Самарського з ознаками насильницької смерті, в нього була розбита голова.

«Наразі стовідсоткової причини смерті ми назвати не можемо, бо продовжується розтин трупа судовими медиками, вони нам уже скажуть остаточну причину смерті Сергія Самарського. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 115 ККУ (умисне вбивство). Наразі на місці події продовжують працювати всі спеціальні служби, слідчо-оперативні групи, продовжують проводити всі першочергові оперативно-слідчі заходи для того, щоб встановити обставини цієї жахливої події», – сказала речниця поліції.

Погукай додала, що зараз розглядаються кілька версій вбивства, головна з них – політичні мотиви. Не виключений і розбійний напад, а також убивство, пов'язане з бізнесом.

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 рокиСлово і Діло згадало гучні вбивства і замаху не життя відомих чиновників, політиків і громадських діячів України, які відбулися за останні два роки.

Як передає портал «Луганщина.ua», тіло Самарського знайшли близько першоъ години ночі в районі МЖК «Мрія» в Сєверодонецьку. Пошуки почалися після заяви дружини Самарського, яка не могла йому додзвонитися. Відомо, що він телефонував дружині близько 18:00, виходячи з приміщення міської ради. За словами голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, Сергій Самарський після роботи вирушав додому, згодом збирався вийти в ефір телеканалу ЛОТ.

Раніше стало відомо, що цієї ночі сталося вбивство депутата міськради Сєверодонецька Сергія Самарського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: