Будемо битися до останнього: опозиція висловилася з приводу проекту держбюджету

Читать на русском
Фракція Опозиційного блоку напередодні розгляду в першому читанні проекту державного бюджету на 2018 рік вимагатиме збільшення соціальних витрат.
Юрій Павленко

Фракція «Опозиційного блоку» напередодні розгляду в першому читанні проекту державного бюджету на 2018 рік вимагатиме збільшення соціальних витрат.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат Юрій Павленко.

«Ми в наших пропозиціях більший наголос робимо на соціальну сферу, а не на фінансування правоохоронних органів. Вважаємо, що сьогодні потрібно допомогти людям, а не посилювати репресивну машину держави. Плюс, є наші принципові пропозиції, які стосуються відновлення Донбасу, допомоги переселенцям і підтримки національної економіки, ключових галузей української промисловості. Це не популістські пропозиції, вони сформовані на реальній базі. Ми будемо боротися за них до останнього», – сказав Павленко.

Юрій ПавленкоНародний депутат України

Втім, за словами депутата, швидше за все, парламент не підтримає пропозиції фракції «Опоблоку», оскільки раніше більшість цих пропозицій ігнорувалися. «У такому випадку ми, звичайно, не будемо підтримувати проект», – попередив він.

Нагадаємо, наступного тижня Верховна Рада, як очікується, розгляне в першому читанні проект державного бюджету на 2018 рік. Доходи держбюджету на 2018 рік визначено в розмірі 877,042 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду – 811,655 млрд грн, спеціального фонду – 65,377 млрд грн. Витрати складуть 948, 128 млрд грн, в тому числі видатки загального фонду – 878, 478 млрд грн, спеціального – 69,650 млрд грн.

Обсяг платежів з обслуговування державного боргу на 2018 рік прогнозується в обсязі 130,2 млрд грн. Обслуговування внутрішнього державного боргу складе в 2018 році 79,34 млрд грн, зовнішнього – 50,86 млрд грн.

Загальні виплати за державним боргом, які повинні бути здійснені в 2018 році за рахунок коштів державного бюджету, оцінюються на рівні 305 млрд 925 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: