Мінфін: державі бракує коштів для субсидій

Читать на русском
Зобов'язання за субсидіями на 10 мільярдів гривень перевищили закладені до держбюджету кошти. Влітку Мінфіну допоміг знайти кошти парламент.

Зобов'язання за субсидіями на 10 мільярдів гривень перевищили закладені до держбюджету кошти.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі програми «Радіо Свобода» «Деталі» повідомив заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

За його словами, міністерство вже стикалося з такою проблемою влітку. Тоді Мінфін звернувся до парламенту з проханням про виділення додаткових 14 мільярдів гривень і внесення відповідних змін до бюджету.

Марченко зазначив, що міністерство знайде спосіб вирішити цю проблему.

«На сьогодні в бюджеті передбачений 61 мільярд гривень. Зобов'язань на 1 жовтня є на 71 мільярд гривень. Тобто певним чином не забезпечені бюджетні зобов'язання, але ми сподіваємося, що знайдемо рішення з цього приводу», – заявив заступник міністра.

Отримання субсидії: податківці перевіряють мільйони українцівЗ початку вересня перевірені вже 13,5 мільйона українців, які претендують на отримання субсидій в цьому опалювальному сезоні.

Він повідомив, що до кінця року уряд погасить всі заборгованості за енергоносії, але при цьому знову доведеться вносити зміни до бюджету.

Нагадаємо, ще торік віце-прем'єр-міністр Павло Розенко переконував, що субсидії можна буде монетизувати або вкласти в програму з енергозбереження в 2017 році.

Нагадаємо, уряд планує почати монетизацію в 2018 році й проводити її поетапно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: