Стали відомі подробиці загибелі українця в Польщі

Читать на русском
У консульстві України в Гданську розповіли подробиці загибелі співвітчизника в результаті ножових поранень 1 листопада.

У консульстві України в Гданську розповіли подробиці загибелі співвітчизника в результаті ножових поранень 1 листопада.

Таку інформацію в коментарі телеканалу «112 Україна» озвучив консул Віталій Максименко, повідомляє «Слово і Діло».

Він зазначив, що загиблий був громадянинрм України Олександром Шулепою, смерть настала в результаті ножових поранень між 18 і 19 годинами за місцевим часом.

Трудові мігранти з України: як змінилися правила для заробітчанВ ЄС та інших країнах світу спостерігається наплив українських мігрантів. Польща та Ізраїль уже змінили міграційну політику. Як саме, розбиралися експерти.

«У зв'язку з цим прокуратура Гданська ухвалила рішення про затримання громадян України (передбачуваних винних у скоєнні злочину – ред.). На сьогодні є інформація про 4 громадян України, які проживали за тією ж адресою, що й Олександр Шулепа, а це вулиця Тракт Святого Войчеха, 370. Вони затримані до часу з'ясування справи як підозрювані у вбивстві. З телефонної розмови з комендантом поліції Поморського воєводства стало відомо, що п'ятий учасник цього вбивства перебуває в розшуку, його на сьогодні розшукує поліція. Інформації про те, що його спіймали, немає, але є підозра зі слів коменданта, що це також громадянин України, який проживав у тому будинку. З цього зрозуміло, що це гуртожиток для наших громадян, які працюють на території Гданська», – розповів дипломат.

Говорячи про мотиви злочину, український консул зазначив, що національної або етнічної складової в ньому немає.

«Поліція трактує це як хуліганство під впливом алкоголю. На сьогодні цим займається прокуратура й ведеться слідство», – додав він.

У консульстві очікують копію паспорта загиблого для з'ясування його місця проживання в Україні.

Раніше в МЗС Польщі розповіли, кого з українців не пустять до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: