У МЗС Польщі зробили заяву щодо постачання вугілля з окупованого Донбасу

Читать на русском
МЗС Польщі засуджує факт купівлі антрациту та постачання його до Польщі з окупованих територій України.

Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що засуджує закупівлю і постачання до країни вугілля типу «Антрацит» з окупованих територій України.

Про це йдеться у відповіді заступника голови МЗС Польщі Яна Дзедзічака на депутатський запит опозиційних політиків щодо кількох жовтневих публікацій у польському виданні про імпорт антрациту з ОРДЛО до Польщі, передає «Слово і Діло».

«МЗС засуджує факт купівлі антрациту з окупованих територій України, які перебувають під контролем проросійських сепаратистів. Я хотів би зазначити, що польська політика щодо «сепаратистських республік» залишається незмінною й спирається на їх невизнання, що свідчить про підтримку Польщею територіальної цілісності України», – заявив Дзедзічак.

За його словами, будь-яка діяльність чи співпраця з особами чи суб'єктами з ОРДЛО мають відбуватися за згодою та з відома України, яка, відповідно до міжнародного права, володіє цією територією.

«Тому будь-яка форма співпраці польських суб'єктів підприємницької діяльності, зокрема й імпорт товарів із території України, що перебуває під контролем сепаратистів, має відбуватися згідно з українським законодавством», – йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

Також раніше повідомлялося, що Сергій Курченко займається постачанням антрациту з окупованих Росією територій Донбасу до Туреччини.

Відзначимо, що Україна зменшила споживання вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: