Депутат заявив про вихід з БПП через закон про амністію

Читать на русском
Причиною свого рішення Петренко назвав відмову Порошенка підписувати закон про амністію добровольців - учасників АТО.

Ветеран АТО, мажоритарник Олег Петренко написав заяву про вихід зі складу парламентської фракції «Блок Петра Порошенка».

Про це він повідомив в інтерв’ю ЦензорНЕТ, передає «Слово і Діло».

Свою заяву він вже написав, проте у сесійній залі її ще не зачитали. Петренко сподівається, що його «відпустять» вже наступного сесійного тижня.

Причиною свого рішення Петренко назвав відмову Порошенка підписувати закон про амністію добровольців - учасників АТО.

Амністія бойовиків на Донбасі та її умови: Луценко розповів подробиціЮрій Луценко розповів, на кого буде розповсюджена амністія на Донбасі та в яких випадках буде прийнято рішення про помилування.

«Вони не просто пішли служити добровольцями, а боролися з сепаратистами і зупинили цю чуму, яка насувалася на нашу країну з Донбасу. Ті, хто не просто там знаходився, а щось робив для збереження України, тепер звинувачуються за різними статтями», - обурюється Петренко.

При цьому, як стверджує нардеп, глава держави не пояснює, чому він не підписує цей закон.

«...Без жодних пояснень і коментарів. Він не хоче говорити на цю тему. Нікому нічого не пояснює», - зазнчає нардеп.

За словами Петренка, наразі він займеться створенням депутатського об’єднання націоналістів. Він є співорганізатором політичної партії «Національний корпус», створеної на базі добровольчого руху «Азов».

Нагадаємо, у грудні Верховна Рада ухвалила законопроект №4255 про проведення амністії в 2016 році, яка поширюється, зокрема, на учасників бойових дій, із пропозиціями президента Порошенка.

Учасники автопробігу, який завершився біля будинку Порошенка в смт Козин, передали на ім'я Порошенка листа з вимогою підписати закон, який передбачає амністію учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: