Рада схвалила закон про амністію, що поширюється на учасників АТО

Читать на русском
Верховна Рада України схвалила поправки українського Глави держави Петра Порошенка до закону про амністію, який передбачає амністію учасників АТО.
фото: УНІАН

Верховна Рада України ухвалила законопроект №4255 про проведення амністії в 2016 році, яка поширюється, зокрема, на учасників бойових дій, із пропозиціями Президента України Петра Порошенка.

За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Закон встановлює критерії й визначає коло осіб, до яких може бути застосована амністія до кінця поточного року, а також обмеження щодо її застосування.

Відповідно до закону, від відбування покарання у вигляді позбавлення волі можуть бути звільнені особи, визнані винними в скоєнні умисного злочину, що не є тяжким або особливо тяжким, а також визнані винними в скоєнні з необережності не особливо тяжкого злочину.

Закон також передбачає оголошення амністії учасникам бойових дій, особам, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що безпосередньо брали участь в АТО, – учасникам бойових дій, інвалідам війни. Основним критерєм для застосування амністії, згідно з документом, є незначна суспільна небезпека злочинів, які скоїла людина, що відбуває покарання, а також об'єктивні чинники – тяжка хвороба, похилий вік.

Нагадаємо, раніше Порошенко повернув із поправками закон про амністію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: