Каськіва очікують на допит у ГПУ

Читать на русском
Екс-голову Держінвестпроекту очікують на допит у Генеральній прокуратурі України. Про можливість укладення будь-якої угоди не йдеться.

Колишнього голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва в четвер, 2 листопада, очікують на допит у Генеральній прокуратурі України.

Про це напередодні заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

За словами заступника генпрокурора, черговий допит Каськіва запланований на 2 листопада.

«У ході допиту ми можемо говорити про завершальну фазу досудового слідства і якнайшвидшу передачу кримінального провадження до суду. Як зазначив Генпрокурор, наразі не йдеться про можливість укладення будь-якої угоди слідства і пана Каськіва», - підкреслив Єнін.

Він також зазначив, що Каськів вирішив заздалегідь повернути шкоду, яка йому інкримінується в рамках пред'явленої підозри.

«7,5 мільйонів він сплатив 25 жовтня 2017 року, про що свідчить довідка Держказначейства, надана Генпрокуратурі. Це може бути враховано судом, як пом'якшувальні обставини», – повідомив заступник Генпрокурора і відзначив, що цей вчинок не є актом відкуплення від відповідальності.

Екстрадиція Каськіва: що чекає чиновника часів Януковича в УкраїніУ серпні ГПУ повідомило про затримання Каськіва на території Панами. Зараз у ГПУ заявляють про екстрадицію екс-чиновника в Україну. З іншого боку, вже з'явилася інформація про те, що чиновник прилетів сам. У ситуації розбиралися експерти.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визначив для Владислава Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Разом із тим суд визначив альтернативний запобіжний захід – заставу в розмірі 164 тисячі гривень.

Колишній голова Держкомінвестпроекту Владислав Каськів екстрадований в Україну з Панами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: