СБУ затримала в Києві росіянина з «коктейлями Молотова»

Читать на русском
Служба безпеки України затримала в Києві громадянина Росії, який прибув до столиці з гранатами і «коктейлями Молотова»

Служба безпеки України затримала в Києві громадянина Росії, який прибув до столиці з гранатами і «коктейлями Молотова».

Про це в коментарі «112 Україна» заявив керівник Апарату голови СБУ Ігор Гуськов, передає «Слово і Діло».

За словами Гуськова, росіянин пересувався по Києву в формі співробітника Національної поліції. Він був затриманий на автовокзалі під час підготовки злочину.

«Сьогодні (2 листопада, - ред.) співробітниками СБУ був затриманий громадянин РФ, який обґрунтовано підозрюється в причетності до скоєння резонансних злочинів в Києві. Росіянин прибув в Києві вранці з іншого регіону України, привіз з собою гранати, пляшки із запальною сумішшю і холодну зброю. Цікаво, що, очевидно, для полегшення реалізації свого злочинного наміру, прибув і пересувався по Києву в формі спецназівця одного з підрозділів Нацполіціі України. А це ще один злочин, відповідальність за який передбачена статтею 353 «привласнення владних повноважень». Громадянин РФ був затриманий СБУ на одному з автовокзалів Києва на стадії підготовки злочину. Здійснюється огляд місця події та інші процесуальні дії», - заявив він.

Гуськов зазначив, що спецслужби РФ у ці дні намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні.

«СБУ має в своєму розпорядженні відповідну інформацію, що спецслужбами РФ істотно активізована робота, спрямована на спробу дестабілізувати ситуацію в Україні, з метою нагнітання страху, поширення панічних настроїв», - констатував він.

Раніше СБУ спіймала диверсанта бойовиків під час закладання вибухівки.

Також, відзначимо, що СБУ готує до екстрадиції до Грузії соратника Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: