В Україні продовжують бити журналістів

Читать на русском
Тільки в жовтні поточного року, в Україні було побито п'ять журналістів. Інціденти сталися в Києві та передмісті, а також у Херсонській області.

Лише в жовтні цього року, в Україні було побито п'ять журналістів.

Як інформує «Слово і Діло», відповідні дані оприлюднив Національний союз журналістів України.

Теракт у Києві: журналісти розповіли, коли мопед з вибухівкою з'явився на місці вибухуМотоцикл невідомі припаркували вже після того, як нардеп Ігор Мосійчук прийшов до будівлі офісу Еспресо.

Зазначено, що інциденти сталися в Києві і передмісті, а також в Херсонській області.

«Широкий резонанс отримало побиття і затримання спецназівцями трьох журналістів в Святошинському суді Києва - Дмитра Реплянчука («Громадське»), Сергія Лефтер (УНІАН) і Кирила Малишева («Страна.UA»).

Сам Реплянчук заявив, що журналісти відразу написали заяву про вчинення злочину, а прокуратура Києва відкрила провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу.

«Справи щодо всіх трьох журналістів об'єднали в одне провадження. Зараз про результати розслідування і службової перевірки мені не відомо. Днями спілкувався в черговий раз з першим заступником міністра внутрішніх справ - він запевнив, що розслідування на його особистому контролі. Будемо стежити », - повідомив журналіст.

При цьому в Національній поліції офіційно вибачилися перед журналістами.

Нагадаємо, 20 вересня відбулася запекла бійка біля бокового входу в будівлю Одеської міськради, куди намагалися прорватися учасники мітингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: