Експерт розповів, чому екстрадиція Каськіва може бути розрахунком ГПУ

Читать на русском
Олександр Банчукексперт Центра політико-правових реформ

Шанси на екстрадицію дуже малі, оскільки немає відповідних договорів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук, аналізуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка про затримання Владислава Каськіва в Панамі та очікування його екстрадиції.

«Має бути лише добра воля самої особи або органів влади Панами, щоб це було здійснено. Питання: навіщо йому давати згоду? Можна припустити, що в цьому є якісь мотиви. Можливо, є розрахунок, що умови перебування під вартою будуть кращими, ніж у Панамі», – розмірковує Банчук.

ГПУ готує матеріали для екстрадиції Каськіва з ПанамиГПУ готує матеріали для екстрадиції з території Республіки Панама затриманого місцевими правоохоронцями колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

«Інше питання в тому, що за справою, за якою він проходить, Каськів автоматично має вийти з-під варти. Тому тут може бути розрахунок. В будь-якому разі, він не підозрюється в насильницькому злочині. А які умови регулювання цього питання та умови перебування в СІЗО в Панамі, ми не уявляємо», – аналізує експерт.

Експерт додав, що ми маємо сотні прикладів екстрадиції, але інша річ – «топ-персони», які розуміють, від чого тікають.

«Багато невідомих у справі, але поки шанси на екстрадицію Каськіва незначні», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Владислав Каськів перебуває в розшуку Інтерполу, але, за його словами, картки на нього Інтерпол не має.

Як відомо, Каськів був оголошенийу розшук у справі про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: