Закон про освіту: Парубій зустрівся з делегацією Венеційської комісії

Читать на русском
Парубій розраховує, що закон про освіту залишиться в тому вигляді, в якому був проголосований парламентом.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наполягає на тому, щоб закон «Про освіту» залишався в тому вигляді, в якому був проголосований парламентом.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією Венеційської комісії Ради Європи на чолі з Томасом Маркертом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я дуже розраховую, що і в результаті сьогоднішньої дискусії, і в результаті детального вивчення й аналізу ми дійдемо спільного розуміння, що український закон про освіту відповідає і міжнародним зобов'язанням України, і Конституції України», – звернувся Парубій до делегації Венеційської комісії.

Він також переконаний, що дискусії навколо закону «Про освіту» викликані радше політичними, аніж правовими підставами.

«Я переконаний, що ця дискусія, яка здійнялася навколо закону «Про освіту», навколо сьомої статті, має радше політичні, аніж правові підстави», – підкреслив спікер.

Голова ВР наголосив, що вивчення української мови всіма громадянами України є також питанням національної безпеки, й навів приклад того, що військовослужбовці в армії мають розуміти накази, які віддаються державною мовою, а також те, що кожен громадянин не має бути обмежений у доступі до посад держслужби та держуправління, яке здійснюється державною мовою.

Раніше повідомлялося, що висновки Венеційської комісії щодо закону України «Про освіту» можна очікувати приблизно 11 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: