Місцеві вибори: ОПОРА підрахувала порушення

Читать на русском
На Полтавщині протоколи заповнювали олівцем, а на Рівненщині не врахують понад сотню протоколів через порушення процедури. ОПОРА розповіла про порушення.

Під час місцевих виборів

Місцеві вибори в Україні пройшли з порушеннями, а активісти почали блокаду бізнесу Порошенка. Головне зе деньМісцеві вибори в Україні пройшли з порушеннями, а активісти почали блокаду бізнесу Порошенко. Саакашвили призвал к досрочным выборам президента.
на Полтавщині протоколи заповнювали олівцем, а на Рівненщині не врахують понад сотню протоколів через порушення процедури.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на громадянську мережу ОПОРА.

Відзначається, що протоколи заповнювали олівцями на ДВК №530605, на вулиці Перемоги, 2/2 в селищі Нові Санжари. На зауваження спостерігача ОПОРИ члени комісії не відреагували й продовжили заповнення протоколів.

«Заповнення протоколів олівцем може призвести до фальсифікації виборчої документації», – нагадали в ОПОРІ.

Також повідомляється, що на виборчій дільниці №560641, в с. Пляшева Радивилівського району Рівненської області 104 виборчих бюлетені з виборів до Демидівської селищної об'єднаної територіальної громади не підлягають обліку, що становить 15% всіх голосів.

Місцеві вибори 29 жовтня в цифрах і фактахЦієї неділі, 29 жовтня, в Україні пройдуть вибори в об'єднаних територіальних громадах. Розповідаємо про масштаби і суть процесу.

«Після відкриття виборчих скриньок №1 і №2 не був виявлений контрольний лист, в якому вказується номер виборчої скриньки, час виходу членів виборчої комісії для проведення голосування виборців за місцем перебування, кількість отриманих бюлетенів окремо за кожниму видом виборів, прізвища членів ДВК, яким надані виборчі бюлетені», – пояснили в оПОРІ.

Спостерігачі нагадали, що визнання навіть великої кількості бюлетенів, що не підлягають врахуванню, не тягне за собою визнання виборів на виборчій дільниці недійсними.

Нагадаємо, 29 жовтня в Україні проходили перші місцеві вибори до 201 об'єднаної територіальної громади. Обирали 4506 депутатів міських, селищних, сільських рад та 201 міського, селищного, сільського голову. Ділянки для голосування працювали до 20:00.

Раніше повідомлялося, що в Дніпропетровській області розгромили дільницю, були поранені копи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: