Корупція в Україні вигідна для РФ – сенатор Мерфі

Читать на русском
Американський дипломат хотів дізнатися все про ситуацію на Донбасі й про те, як Америка може допомогти країнам Східної Європи протистояти агресії з боку Росії.
Кріс Мерфі

Сенатор Сполучених Штатів Америки Кріс Мерфі поділився своїми враженнями після відвідин України.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Голос Америки.

За словами американського дипломата, він хотів дізнатися все про ситуацію на Донбасі й про те, як Америка може допомогти країнам Східної Європи протистояти агресії з боку Росії. В рамках свого візиту Мерфі також виступив із промовою в католицькому університеті Львова. Під час спілкування зі студентами цього навчального закладу вони розповіли сенаторові про корупцію в Україні.

Антикорупційний суд: чи допоможе новий орган викорінити хабарництвоСтворення антикорупційного суду наразі стало для АП одним із ключових питань, хоча ще донедавна у глави держави була протилежна позиція. Які шанси, що нова структура стане на шлях на боротьби з корупцією, розповіли експерти.

«Росія користується корупцією, оскільки вона підриває підтримку українського національного уряду, який намагається об'єднати країну для боротьби з російським вторгненням», – повідомив Мерфі.

Також він відвідав Яворівський полігон, на якому солдати США тренують українську піхоту.

«Добре оцінити, наскільки ефективно використовуються наші гроші на тренування», – зазначив американський сенатор.

При цьому він додав: «Боротьба за майбутнє цієї країни має вестися українцями, а не американцями, але незначні інвестиції в тренування – це великі дивіденди для регіональної безпеки».

Як повідомлялося раніше, спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков проведуть третій раунд переговорів щодо ситуації в Україні в середині листопада.

Раніше президент США Дональд Трамп виступив із новою критикою на адресу розслідування можливих зв'язків між його партнерами у виборчій кампанії з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: