ГПУ засекретила «кримську» справу про держзраду

Читать на русском
ГПУ ініціювала справу за звинуваченням у державній зраді Сергія Аксьонова, Володимира Константинова і Наталії Поклонської.

ГПУ ініціювала справу за звинуваченням у державній зраді Сергія Аксьонова, Володимира Константинова і Наталії Поклонської.

Про це повідомляє видання «Вести», передають «Українські Новини», пише «Слово і Діло».

Це випливає із заяви адвоката Максима Могильницького про недопуск адвокатів до захисту у виробництві за звинуваченням – за його словами, судові засідання по справі проводяться у закритому режимі.

«Від громадськості приховують і сам факт розслідування. Слідство і суд допускають грубі порушення, які дискредитують позицію України, - відзначив Максим Могильницький на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. - Створюється враження, що впливові особи не хочуть, щоб подробиці подій 2014 року у Криму стали надбанням громадськості».

Адвокат також зазначає, що на руках у нього та його колег з адвокатського об'єднання є більше 20 судових рішень, що зобов'язують прокуратуру допустити їх до захисту Поклонської, Аксьонова та Константінова. Незважаючи на це, ГПУ продовжує відмовляти в допуску.

«Такий підхід дуже згубно позначається на міжнародній репутації України і не залишає їй шансів в ЄСПЛ, - додав Могильницький. - В якості доказів слідство використовує процесуальне «сміття» з газетних вирізок, роликів з Youtube, і цілих 4 протоколів допиту».

Україна подала до ЄСПЛ нові пояснення у справі щодо анексії КримуМіністр юстиції анонсував, що на наступному тижні буде презентація ряду доказів у справі про анексію Криму, в тому числі і публічні виступи свідків.

Цікаво, що, за даними Могильницького, усі 3 фігуранта справи, звинувачені у державній зраді, готові особисто брати участь у кримінальному процесі і давати показання про реальні події» - проте, коли суддя дізнався про це, засідання вирішено було перевести у закритий режим.

«Також з'ясувалося, що сам суддя, знаходиться під слідством прокуратури, а значить – вразливий для тиску. Міжнародні судові органи однозначно скасують будь-яке рішення такого судді», - підсумовує Максим Могильницький.

Нагадаємо, стосовно депутата Держдуми РФ і колишнього «прокурора Криму» Наталії Поклонської порушено дві кримінальні справи.   Раніше відділення Transparency International Росія виявило у депутата Державної думи Наталії Поклонької незадекларовану квартиру в Донецьку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: