Україна подала до ЄСПЛ нові пояснення у справі щодо анексії Криму

Читать на русском
Міністр юстиції анонсував, що на наступному тижні буде презентація ряду доказів у справі про анексію Криму, в тому числі і публічні виступи свідків.

Докази української сторони спростовують позицію РФ в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у справі про анексію Криму.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає «Слово і Дело».

«Можу сказати однозначно, що з тими доказами, які ми подали по Криму, всі ті розповіді тої сторони (Росії – ред.), що у них це була підтримка кримського народу і що нічого не готувалося і що «зелені чоловічки» це були ополченці тощо, – це повна брехня, яка спростовується нашою позицією. Тому іде дуже інтенсивна робота на «юридичній війні». І я переконаний, що за нами успіх

Він також додав: «Ми маємо хороші новини Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Туди Україна подала вже додаткові пояснення по суті у справі про Крим. Дуже багато доказів було подано, і я можу анонсувати, що на наступному тижні буде презентація низки доказів, які ми встановили спільно з колегами із різних правоохоронних органів, і будуть свідки, які зголосилися вийти в публічну площину і дати інформацію для українських громадян по тих фактах, які ми зараз відправили до ЄСПЛ».

Раніше, Петренко зазначив, що скарга Росії в СОТ отримає належну юридичну оцінку з боку України, так само як і від членів міжнародної організації.

Нагадаємо, народний депутат Ємець отримав посаду в ЄСПЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: