«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 серпня до 24 вересня

Читать на русском

За останні 35 днів від рук терористів на Донбасі загинули 5 українських військовослужбовців. Ще 35 отримали поранення. Порівняно з попереднім аналогічним періодом у кількісному вираженні втрати зменшились, але про стабільне перемир’я, на жаль, говорити не доводиться, і доказом цього є, окрім людських втрат, кількість масованих обстрілів, яких зазнали позиції сил АТО.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 липня по 20 серпняЗа останні 30 днів в результаті обстрілу з боку російсько-окупаційних сил загинули 11 українських бійців і ще 96 отримали поранення. Всього за цей період противник 745 раз обстріляв позиції сил АТО на Донбасі.

Всього за вказаний період штаб АТО зареєстрував 944 обстріли, і це майже на 200 обстрілів більше, ніж у серпні-липні. Найбільше напруження здебільшого спостерігалося на маріупольському та донецькому напрямках, звітують військові. Піковими в цьому плані днями виявилися 26 серпня, 3, 6, 10 та 16 вересня.

При цьому, прямого співвідношення між кількістю ворожих обстрілів та втратами ЗСУ немає: Україна втрачала захисників саме в ті дні, коли обстріли були не найбільш масовими: 21 серпня, 7, 9, 14 та 23 вересня.

Зброєю, яку бойовики найчастіше використовували для обстрілів українських позицій, були 82- і 120-мм міномети, гармати калібру 122 та 152 мм.

Нагадаємо, 23 вересня в Луганській області від кульового поранення загинув український військовий. На жаль, Україна втрачає захисників і поза полем бою: 24 вересня внаслідок підриву гранати під час сутички у Ворзелі Київської області загинув військовий, що в цей час перебував не на службі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: