НАБУ перевіряє чиновників НАІС за фактом розтрати держкоштів

Читать на русском
В Антикорупційному бюро підозрюють чиновників НАІС у розтраті коштів при закупівлі послуг із друкування спеціальних бланків.

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що чиновники державного підприємства «Національні інформаційні системи» розтратили кошти в особливо великих розмірах у 2015-2016 роках при закупівлі послуг із друкування спеціальних бланків.

Про це йдеться в одному з рішень столичного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з версією Бюро, в 2015 році НАІС оголосив закупівлю послуг із виготовлення спецбланків на загальну суму 128,7 млн грн. У НАБУ додали, що за досягнутими домовленостями між учасниками торгів і чиновників ДП, переможцями процедури стали ТОВ «Інпрес» і ТОВ «Видавничий дім «САМ», які подали низькі цінові пропозиції.

Детективи розповіли, що далі за домовленостями ТОВ «Інпрес» закупило замовлені бланки в двох інших підприємств-учасників торгів – дочірнього підприємства «Поліграфічний комбінат «Зоря» за ціною 2,538 грн за одиницю і у ТОВ «Август Трейд» за ціною 2,4 грн за одиницю. Після цього «Інпрес» продав ці бланки НАІС за ціною 5,388 грн за одиницю.

Таким же чином «Інпрес» придбав спецбланки у ТОВ «Укрспецполіграфія» за ціною 4,536 грн за одиницю, які своєю чергою НАІС придбав у «Інпрес» за ціною 10,766 грн за одиницю.

Як додали в НАБУ, згідно з документацією конкурсних торгів, учасники закупівлі зобов'язалися не залучати субпідрядника (субпідрядників) до надання послуг.

Крім цього, з метою приховування слідів посадовими особами «Інпреса» зазначене в податковому обліку придбання напівпрозорої плівки гарячого тиснення, яка використовується при друку спеціальних бланків, у ТОВ «ВКП Шварц і Ко» на загальну суму 16,39 млн грн. Своєю чергою ТОВ «ПКП Шварц і Ко» зазначило продаж цієї плівки в податковому обліку як придбаної в низки підприємств, якими в податковому обліку не зазначене придбання цієї плівки в інших постачальників.

В межаах зазначеного провадження НАБУ був проведений обшук у приміщенні «Поліграфічного комбінату «Зоря» в Києві й вилучені деякі документи. Повернення частини з них в судовому порядку домоглися представники «Зорі», а саме низки довіреностей, книги замовлень і інформації про видачу й пересування разових перепусток.

Детективи Бюро встановили, що ТОВ «Інпрес» під час даної діяльності використовувало рахунок, відкритий в Укргазбанку. У зв'язку з цим слідство просило суд надати тимчасовий доступ до документів юридичної справи щодо відкриття та використання цього рахунку, а також відомостей про рух коштів та іншої інформації.

Суд повністю задовольнив клопотання НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ перевірить рахунки компанії, яка фігурує в розслідуванні щодо збагачення екс-судді.

Раніше в Бюро прокоментували обшуки в мера Одеси Геннадія Труханова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: