В СБУ розповіли, яким чином спецслужби РФ вербують українців

Читать на русском
Місця, де найчастіше відбувалося вербування, це українсько-російський кордон, лінія розмежування та тимчасово окуповані терористами території.

Протягом 2016 та 2017 років Служба безпеки України зафіксувала на Луганщині понад 50 спроб вербування українських заробітчан спецслужбами РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Правоохоронці встановили, що російські «колеги» вдаються до шантажу та створюють штучні компрометуючі ситуації для примусу заробітчан до негласної співпраці», – йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що основні місця, де найчастіше відбувалося вербування, це українсько-російський кордон, лінія розмежування та тимчасово окуповані терористами території.

США пояснили затримку нових санкцій проти РФРечниця Держдепу США заявила про завершення процесу визначення осіб та організацій з Росії, пов'язаних із російською обороною та розвідкою.

«Під час проходження паспортного та митного контролю під виглядом начебто додаткової перевірки документів заробітчан запрошують до окремого приміщення для бесіди з кадровими працівниками ФСБ РФ», – розповідають про схему вербування в прес-службі.

«Потім залякуваннями та погрозами заборони в’їзду на територію Росії, проблемами з правоохоронними органами РФ вони намагаються примусити українців погодитися на негласну співпрацю», – додають у відомстві.

Там зазначили, що спецслужби країни-агресора пропонують громадянам України збирати та передавати відомості про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України, їх кількість та озброєння, деталі щодо роботи українських силових структур тощо.

Раніше повідомлялося, що СБУ припинила розповсюдження вірусу, який атакував інформаційні системи комунального підприємства «Київський метрополітен» і міжнародного аеропорту «Одеса».

Також в СБУ спростовують наявність справи про держзраду проти НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: