Зі звіту на прохання РФ прибрали запис вибуху під час Смоленської катастрофи – ЗМІ

Читать на русском
За інформацією видання, запис може свідчити про вибух на борту ще до удару літака об землю.

Зі звіту польської комісії щодо Смоленської катастрофи на прохання РФ вилучили запис надзвичайно різкого зростання тепла на борту літака Леха Качинського.

Про це пише видання Gazeta Polska, передає «Слово і Діло».

За інформацією видання, цей запис може свідчити про вибух на борту урядового ТУ-154 ще до удару літака об землю.

«Різкий стрибок температури складно раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він почав серію аварій, зареєстрованих на бортових приладах. Ці аварії сталися тоді, коли зафіксований останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). А тому різке незрозуміле зростання температури було не наслідком, а причиною зупинки роботи всіх найважливіших бортових систем ТУ-154», – йдеться в повідомленні.

Польща вимагає доступ до місця авіакатастрофи під СмоленськомПредставник МЗС Польщі Бартош Ціхоцький вручив послу Росії в Польщі Сергію Андрєєву ноту протесту.

У статті також повідомляють, що параметрами польської «чорної скриньки» від самого початку зацікавилися росіяни й порадили попередній польській комісії вирізати частину запису.

«Цей 4,5-секундний фрагмент із різким зростанням температури, який був вилучений за ініціативою Росії, знайшли в матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи», – наголошує видання.

Нагадаємо, в серпні польська комісія, що займається повторним розслідуванням смоленської катастрофи, заявила про виявлені сліди вибуху на лівому крилі літака.

У Слідчому комітеті РФ назвали безпідставними висновки підкомісії Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: