Готується приїзд посланника Трампа до Києва

Читать на русском
Після зустрічі Спецпредставника США по Україні з помічником Президента РФ в Держдепі повідомили про необхідність провести переговори з керівництвом України.

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер відвідає Україну. Приїзд представника Держдепу запланований на 27 жовтня.

Про це пише LIGA.net посилаючись на джерела в Міністерстві закордонних справ України, передає «Слово і Діло».

«Ця зустріч не планувалася. Але через внутрішню ситуацію американці хочуть ще раз оцінити, що відбувається в Україні», - повідомляє видання.

При цьому, уточняється, що додаткові теми для розмови з приводу місії ООН на Донбасі виникли після зустрічі Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Війна на Донбасі: чи варто чекати загостренняПро що свідчить рух техніки бойовиків ближче до лінії фронту та яка ситуація з живою силою супротивника, аналізує Денис Попович.

Також, за даними ЗМІ після візиту в Україну представник Держдепу знову зустрінеться з Сурковим.

Волкер вже кілька разів зустрічався з помічником російського президента. Останні переговори відбулися на початку жовтня в Белграді. Тоді зустріч завершилася без досягнення конкретних домовленостей.

Нагадаємо, що Волкер висловив побоювання щодо миротворців ООН, які, за його словами, можуть не вирішити конфлікт, а розділити Україну.

Тим часом, в штабі АТО не виключають загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: