«Київенерго» погрожує відключити «Київводоканал» за борги

Читать на русском

У Київенерго розповіли про мільярдний борг населення і комунальних підприємств за електрику.
фото: ТСН

Загальний борг населення і комунальних підприємств перед «Київенерго» становить 1 мільярд гривень: у компанії погрожують відключити «Київводоканал».

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба компанії, повідомляє «Слово і Діло».

У «Київенерго» повідомили, що найбільшими боржниками залишаються міські підприємства комунальної власності та населення.

«Підприємства житлокомунгоспу, в тому числі підприємства життєзабезпечення міста, заборгували за електроенергію 491,4 млн грн. Борг найбільшого боржника КП «Київський метрополітен» становить 201,5 млн грн», – заявили в компанії.

Одночасно борг киян перед компанією на 1 жовтня становив 332,15 мільйонів гривень.

«Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів – 48,9 млн грн, 37,4 млн грн і 37,4 млн грн відповідно», – відзначили в «Київенерго».

При цьому в компанії розповіли, що борг держбюджету по компенсації пільг та субсидій за електропостачання перед ними становить 141,49 млн грн, з них борг «Київводоканалу» – 53,71 млн грн.

«НКРЕКП автоматично списує кошти для оплати спожитої електроенергії за рахунок пільг та субсидій на користь «Енергоринку» по константі (у вересні – 46 млн грн). Хоча «Київенерго» не отримує розрахунок в повному обсязі, кошти з рахунків компанії автоматично списуються. У разі подальших неплатежів, «Київенерго» буде змушене відключити «Київводоканал» за борги, що є критичним для столиці та може нести екологічну загрозу», – підкреслили в компанії.

Нагадаємо, 2 жовтня прокуратура Києва звернулася до суду з вимогою повернути в держвласність акції критично важливих комунальних підприємств столиці.

У Мінекономрозвитку прогнозують, що в 2018 році зростання тарифів ЖКГ для населення складе до 20% і продовжиться в наступні роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: