У столиці пройдуть перевірки продовольчих ярмарків

Читать на русском
Олександр Овчаренко зазначив, що за виявлені порушення оператор ринку нестиме значну адміністративну відповідальність.

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві перевірить ярмарки столиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

«Столичні ярмарки, які протягом тижня з'являються в окремих районах столиці, тепер починаються їх перевірки. Відповідне розпорядження підписали в столичній мерії. Звертатимуть увагу на походження продукції та якість. Справу довірили контролю Держспоживслужби», – зазначила журналіст.

«Київським міським головою підписане розпорядження, яким внесене значне поліпшення в безпеку продукції, що реалізується на ярмарках. Цим розпорядженням чітко визначається зона відповідальності всіх учасників ярмаркових заходів, операторів ринку, районних держадміністрацій та Держпродспоживслужби», – зазначив Олександр Овчаренко, заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Києві.

«До розпорядження додані пункти, якими визначене дотримання безпеки харчових продуктів, дотримання санітарних вимог, гігієнічних вимог, метрологічних вимог та інших покладається на операторів ринку, організаторів ярмарків. Контроль за цим виконанням покладається на місцеві районні держадміністрації. Держспоживслужба, своєю чергою, проводитиме постійний збір інформації про дотримання цього розпорядження, інформуватиме КМДА і в рамках державного контролю та нагляду тепер зможемо складати адміністративні протоколи та обов'язкові для виконання приписи», – додав Овчаренко.

Також він зазначив, що за виявлені порушення оператор ринку нестиме значну адміністративну відповідальність.

«Якщо в нас будуть виявлятися порушення, то оператор ринку нестиме досить значну адміністративну відповідальність. Залежно від тяжкості правопорушення законодавець чітко визначив відповідальність – від 20 тисяч до 200 тисяч гривень. Здоров'я наших людей набагато дорожче», – заявив Овчаренко.

Раніше в Києві через спеку заборонили проведення продуктових ярмарків.

Нагадаємо, Сорочинський ярмарок цього року провели за посилених заходів безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: