В Україні третина продуктів є підробками – Держпродспоживслужба

Читать на русском
В Україні 30-40% товарів, у тому числі й алкогольна продукція, є сфальсифікованими. Зупнити продаж контрафакту можна тільки в результаті планової перевірки або ж у разі звернення потерпілих в Держпродспоживслужбу.
Олег РубанФото з відкритих джерел

В Україні 30-40% товарів, у тому числі й алкогольна продукція, є сфальсифікованими.

Про це заявив глава столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «ГолосUA».

Він повідомив, що в Києві з п'ятниці розпочалися заходи з контролю якості продуктів з метою виявлення фальсифікацій і підробок для недопущення отруєння громадян.

За словами Рубана, зупнити продаж контрафакту можна тільки в результаті планової перевірки або ж у разі звернення потерпілих в Держпродспоживслужбу при наявності медичного підтвердження.

Цінова лихоманка – наскільки подорожчають продукти цієї осеніЦієї осені не уникнути чергового витка подорожчання продуктів харчування, найбільше ціни зростуть на молоко та продукцію його переробки – 15%-20%.

«60% у нас – соціально відповідальний бізнес, який відповідає за свій товар, за свої послуги і несе відповідальність за це. Але, на жаль, 40% відноситься до асоціальної бізнесу, який проводить контрафактну продукцію», – розповів він.

Він додав, в разі скарги споживачів, інспектори керованого ним органу проведуть перевірку на місці реалізації протягом перших 24 годин. В цілому ж на реакцію за скаргами закон передбачає 15-30 діб.

Нагадаємо, метанол для виготовлення смертельного алкоголю, від якого загинуло 40 осіб, завозили з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: