У Києві через спеку заборонили проведення продуктових ярмарків

Читать на русском
У Києві в період із 1 до 6 серпня в зв'язку з підвищенням температури повітря припинять роботу продовольчі ярмарки.

У Києві через спеку тимчасово заборонили проведення продуктових ярмарків за рішенням столичної адміністрації.

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Проведення продовольчих ярмарків у Києві призупинено. Це пов'язано зі спекою. Як пояснили в КМДА, таким чином хочуть уникнути спалахів гострих кишкових інфекцій», – заявили в міськадміністрації.

Україна нарощує експорт продовольства до ЄвросоюзуІмпорт продукції АПК до країн Європейського Союзу з травня 2015 року до квітня 2016 року зріс на 4,7% і склав 116 млрд євро.

У КМДА уточнюють, що заборона діятиме з 1 до 6 серпня, коли прогнозується підвищення температури до 34 градусів. Про подальшу організацію ярмарків буде повідомлено додатково.

«Будь-який продукт харчування при температурі понад 25 градусів перетворюється на живильне середовище. Майже через годину при потраплянні туди умовно патогенних мікроорганізмів розвивається критична маса, що викликає гострі кишкові інфекції. Тому за пропозицією Держпродспоживслужби ці заходи були припинені. Щодня моніториться температура й безпека продуктів харчування щодо всіх суб'єктів господарювання», – повідомив голова ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Нагадаємо, раніше в Києві планували призупинити продаж швидкопсувної продукції на ярмарках у зв'язку зі спекою. Заборона мала стосуватися продуктів із коротким терміном придатності.

Раніше Мінагрополітики відзвітувало про обсяги продовольчого експорту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: