Держадвокат розповів подробиці візиту до Януковича

Читать на русском
Адвокат, наданий екс-президенту Віктору Януковичу державою, повідомив, що не застав свого клієнта в Ростові-на-Дону.

Адвокат Максим Герасько, наданий екс-президенту Віктору Януковичу державою, повідомив, що не застав свого клієнта в Ростові-на-Дону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«З Януковичем Віктором Федоровичем не довелося зустрітися, його не було на місці. Однак знайшов його адресу й будинок, він там проживає, зміг переговорити з охороною, залишив заяву, щоб він зв'язався зі мною, повноваження й візитку», – розповів він.

За словами Гераська, він перебував у Ростові з 8 до 12 жовтня, двічі приходив за місцем реєстрації Януковича, однак марно:

«Я приходив двічі ... 9-го й 11-го результат аналогічний – «поки відсутній» мій клієнт не звітує охороні, коли від'їжджає й прибуває. Однак охорона (поліція) чітко дали зрозуміти, що мої документи будуть передані Віктору Федоровичу відразу після приїзду. Оскільки суд поспішає, продовжуючи призначати в стислі періоди часу справи, я змушений повернутися до Києва», – зазначив він.

VIP-автопарк: на чому їздять колишні лідери ЄвромайдануЗа роки, що минули після Євромайдану, автопарк держорганів не тільки не скоротився, а й відчутно зріс. Що вже говорити про особисті автопарки політиків.

Герасько зазначив, що йому не повідомили, де перебуває Янукович, однак охоронці стверджують, що він мешкає в Ростові-на-Дону за адресою, раніше зазначеною адвокатами – вул. Єременка, 81.

«На жаль, мені не залишили номеру телефону, щоб я міг набрати підзахисного. І тому чекаю відповіді від клієнта», – розповів адвокат, додавши, що, крім цього, підготував і надіслав кілька адвокатських запитів до Ростовського обласного суду, Мін'юсту, Головного управління поліції РФ.

Адвокат пояснив, що без зустрічі та узгодження правової позиції представляти надалі інтереси клієнта неможливо, оскільки буде порушено право на захист.

«Висловлювання прокурора про нібито затягування справи спростовуються законом України «Про безоплатну правову допомогу» й не відповідають дійсності», – також зазначив він.

На запитання, за чий рахунок Герасько здійснив поїздку до Ростова-на-Дону, захисник відповів: «Суд публічно перед моєю поїздкою пообіцяв компенсувати витрати, тому я витрачав власні кошти, однак сподіваюся, що оскільки публічні зобов'язання мають виконуватися, то отримаю компенсацію».

Водночас він не вказав суму коштів, яку витратив на тижневу поїздку.

Герасько додав, що весь цей час перебував у Ростові, а шлях його лежав через Білорусь і Москву, оскільки прямих авіасполучень із Росією немає.

Нагадаємо, 17 жовтня ГПУ викликає Януковича та його соратників на допит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: