Рада підтримала деякі зміни до Бюджетного кодексу

Читать на русском
Зміни до Бюджетного кодексу необхідні для реалізації реформи фінансування системи охорони здоров'я.

Законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів депутати підтримали в першому читанні.

За це рішення проголосували 234 народних депутати, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, цей законопроект є технічним і передбачає зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для реалізації реформи фінансування системи охорони здоров'я.

За її словами, проект закону містить три новації. Зокрема, в разі ухвалення закону буде реалізовано принцип «гроші йдуть за пацієнтом».

Парубій розповів, коли Рада розгляне законопроекти про недоторканністьСпікер Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що за розгляд двох законопроектів про скасування депутатської недоторканності депутати візьмуться о 12:30.

Крім того, урядовиця розповіла, що законопроектом планується чітко зафіксувати роль державного та місцевих бюджетів у системі фінансування закладів охорони здоров'я, тобто державний бюджет відповідатиме за оплату в закладах, які входять до програми медичних гарантій, а місцеві бюджети – за комунальні медичні заклади.

«Із 2018 року припцип «гроші йдуть за пацієнтом» запрацює на первинній ланці, протягом 2018-2019 років вторинний і третинний рівні продовжать фінансуватися через державну субвенцію, а з 2020 року медична допомога всіх рівнів перейде на принцип «гроші йдуть за пацієнтом», – відзначила в. о. міністра.

Раніше парламент 240 голосами ухвалив закон про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів.

Нагадаємо, підтримати законопроект про медичну реформу закликали парламент України посли держав G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: