Парубій розповів, коли Рада розгляне законопроекти про недоторканність

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що за розгляд двох законопроектів про скасування депутатської недоторканності депутати візьмуться о 12:30.

Розгляд двох законопроектів про скасування депутатської недоторканності розпочнеться о 12:30 19 жовтня.

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на початку засідання, передає «Слово і Діло».

«Попередньо, за моїм розрахунком, о 12:30 ми зможемо увійти в 2 законопроекти про скасування депутатської недоторканності – депутатський і законопроект, внесений президентом України й визначений як невідкладний. Ми сьогодні щодо них обох матимемо змогу ухвалити рішення й надіслати їх до Конституційного суду», – сказав Парубій.

Він висловив упевненість, що «для цього є політична воля».

До того, за словами спікера, депутати мають завершити розгляд медичної реформи та двох супутніх законопроектів.

«На порядку денному, який на сьогодні був узгоджений, у нас залишилося близько 100 правок щодо медреформи. Близько 10:50-11:00 ми зможемо вийти на голосування щодо медреформи», – сказав Парубій.

«Після того в нас буде два супровідних законопроекти – зміни до бюджету, щоб ця медреформа могла запрацювати, й другий – підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості. Я думаю, що до 12 години ми зможемо ці 2 законопроекти розглянути», – додав спікер ВР.

Раніше активісти заявили, що пускатимуть до парламенту всіх депутатів, однак не випускатимуть у разі негативного голосування.

Парубій доручив організувати трансляцію Ради для мітингувальників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: