Затриманого НАБУ голову райсуду на Луганщині відсторонили від посади

Читать на русском
Детективи Антикорупційного бюро домоглися усунення голови Новопсковського райсуду Луганської області, затриманого на хабарі.

Голову Новопсковського районного суду Луганської області Романа Потапенка відсторонили від посади в рамках розслідування Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва кілька тижнів тому за клопотанням детективів Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За словами детектива, Потапенко скоїв тяжкий злочин у сфері службової діяльності, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі термыном від п'яти до десяти років. Він додав, що досудове розслідування триває й до сьогодні в повному обсязі в Новопсковському районному суді Луганської області не досліджені документи, що стосуються ухвалення головою суду рішень, за які він отримав хабара.

«З огляду на той факт, що Роман Потапенко є головою Новопсковського районного суду Луганської області, він може особисто або через третіх осіб знищити, сховати або спотворити такі документи, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення», – наголошується в клопотанні.

Також голова райсуду добре знайомий і підтримує зв'язки зі свідками скоєного кримінального злочину, які до того ж є працівниками Новопсковського районного суду Луганської області.

Суд вислухав доводи НАБУ й відсторонив суддю до 16 жовтня. Таким чином, термін відсторонення вже сплив. Чи подавалося нове клопотання про відсторонення Потапенка, невідомо.

Нагадаємо, спільнику голови райсуду в Луганській області змінили запобіжний захід.

Раніше суд заарештував його майно в справі НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: