Суд відпустив спійманого на хабарі голову райсуду в Луганській області

Читать на русском
Суддя відпустив на свободу викритого у хабарництві керівника одного з райсудів Луганській області.

Солом'янський районний суд Києва відпустив на свободу голову Новопсковського районного суду Луганської області Романа Потапенка, якого раніше Національне антикорупційне бюро затримало за підозрою в отриманні хабара в 5 тисяч доларів.

Суддя Олена Букіна 18 серпня залишила без задоволення клопотання детективів НАБУ про взяття під варту підозрюваного і звільнила його, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання детектива НАБУ Віталія Пісного, узгоджене прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрієм Олефіром, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного особа №3 (Романа Потапенка) залишити без задоволення. Звільнити негайно Романа Потапенка з-під варти в залі суду», – йдеться в рішенні суду.

У клопотанні зазначалося, що підозрюваному інкримінують ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) в рамках кримінального провадження №42017000000000758.

Раніше Вища рада правосуддя відмовила у наданні згоди на тримання під вартою Потапенка. ВРП звернулася до Генеральної прокуратури з поданням про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, які вчинили дії, що порушили гарантію незалежності судді Потапенка.

Таким чином, рішення ВРП стало підставою для негайного звільнення з-під варти голови райсуду.

У НАБУ підтвердили, що дане провадження стосується нещодавно затриманих глави одного з райсудів Луганській області і його спільника адвоката.

Нагадаємо, суд відмовився відстороняти головлікаря Запорізької обласної лікарні, якого затримали детективи Бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: