Суд обрав запобіжний захід спільнику голови райсуду в Луганській області

Читать на русском
Затриманого Антикорупційним бюро адвоката, який був спільником голови райсуду в Луганській області, відправили під домашній арешт.

Солом'янський районний суд міста Києва відправив під цілодобовий домашній арешт адвоката, який був посередником між затриманим детективами Національного антикорупційного бюро головою Новопсковського районного суду Луганської області Романом Потапенком і невідомою, що дала хабар за винесення виправдувального вироку щодо неї в одному з кримінальних проваджень.

Таке рішення 19 серпня ухвалив слідчий суддя Олександр Бобровник, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної особи №1 (адвокат-посередник – ред.) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 днів, тобто до 17 жовтня 2017 року включно», – йдеться в документі.

Також суд наклав на затриманого адвоката наступні зобов'язання: цілодобово не залишати місце постійного проживання; прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти детективу, прокурору, слідчому судді, суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд з та до країни; утримуватися від спілкування зі свідками, визначеними прокурором, детективом, слідчим суддею або судом, а також носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, суд відпустив спійманого на хабарі голову райсуду в Луганській області Потапенка через заборону Вищої ради правосуддя на його затримання.

Раніше в Луганській області на хабарі погоріли суддя та адвокат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: